Menu

Bier inblikken

Bier inblikken? Zo noem je dat niet! Het heet ‘afvullen op blik’. Maar omdat je wel zocht op ‘bier inblikken’ of ‘bier in blik afvullen’ hebben we een landingspagina gemaakt met deze woorden erin. Kom je toch op onze pagina terecht, precies waar je zijn moest. Want…

Vanaf medio 2016 is De Bliksmid uw specialist voor het afvullen van bier in blik. Wij halen uw bier op, vullen het af in blikken naar keuze en leveren het klaar voor transport weer af. Dit stelt u in staat u volledig te richten op het brouwen van onderscheidend bier…lees verder

Bier smaakt het best uit: blik!

Blik schermt het bier volledig af van de invloed van uv-licht en door onze hoogste kwaliteit vul- en sluittechniek blijft zuurstofinslag tijdens het vulproces minimaal. Is een blik eenmaal dicht, dan blijft het dicht en komt er geen zuurstof meer bij. Blikken zijn kleiner, lichter en compacter dan fles. Een bierflesje weegt 180 tot 200 gram, een aluminium blikje slechts 5 tot 10 gram. Voor een sixpack (dus bijna 2 liter bier) scheelt dit meer dan een kilo, dus een derde van het totale gewicht (bier inbegrepen). Daarnaast hoeven blikken niet retour naar de afzender, wat tevens het aantal transportkilometers aanzienlijk reduceert.

Aluminium blikken zijn 100% recyclebaar. Nederland haalt op dit moment een recyclepercentage van 93% op alle aluminium die in omloop komt, tegenover 55% op glas. Voor de brouwer biedt het totale blik betere branding-mogelijkheden richting consument door een groter canvas dan het flessenetiket. Voor horeca en retail bespaart het compacte blik ruimte in zowel magazijn, schap en in de koelkast. Door het ontbreken van statiegeld bestaat er tevens geen retourstroom.

Blikken dienen het consumentengemak: ze zijn licht, robuust en reiken verder dan glas. Van festivals tot outdoor-avonturen!